Bownova terapija pomaga pri obvladovanju stresa, nemira, nespečnosti, paničnih napadov, depresije

Bownova terapija zmanjšuje stres, pomaga pri depresiji in anksioznosti

Stres je postal sestavni del sodobnega življenja, ki vpliva na naše telesno in duševno počutje. Kronični stres lahko privede do različnih zdravstvenih težav, od tesnobe in depresije do srčnih bolezni in kroničnih bolečin. 

Bownova terapija se je izkazala za zelo uspešno pri lajšanju težav, povezanih s stresom.

V nadaljevanju preberite, na kakšen način pomaga pri depresiji, ansioznosti, stresu, napadih panike, nemiru, nespečnosti ter drugih težavah.

Na kratko o Bownovi terapiji

Bownova terapija, ki jo je razvil Avstralec Tom Bowen v 50. letih prejšnjega stoletja, je nežna manualna terapija, ki vključuje subtilne premike in manipulacijo določenih točk telesa.

Glavni cilj terapije je sprožiti naravne mehanizme celjenja telesa in spodbuditi ravnovesje in harmonijo.

Kako Bownova terapija deluje?

Bownova terapija pomaga zmanjšati fizični, čustveni in duševni stres. Primerna je za posameznike vseh starosti in pri večinih zdravstvenih težav.

Veliko Bownovih potez izvajamo vzdolž energijskih kanalov (meridianov) ali na akopunkturnih točkah, ki pomirijo simpatično živčevje in preklopijo na parasimpatično, kar pripelje do globoke sprostitve telesa, popuščanja bolečine, boljšega spanca, izboljšanja prebave in imunskega sistema.

Avtonomno živčevje delimo na simpatično, ki skrbi za aktivnost in parasimpatično živčevje, ki skrbi za sprostitev. Večinoma zaradi stresnega življenja prevladuje delovanje simpatičnega živčevja.

Bownova terapija v telesu ustvari pogoje, kjer pride do začasne prevlade parasimpatičnega živčevja nad simpatičnim, takšno stanje pa omogoča, da se telo hitreje samouravnovesi in ozdravi.

Zakaj je Bownova terapija učinkovita metoda proti stresu?

Globoka sprostitev

Terapevti pri Bownovi terapiji uporabljamo nežne, točno določene premike fascije oziroma vezivnega tkiva. Fascije so povezane z živci, mišicami in tetivami.  

Med terapijo se fascije sprostijorezultat je globoka sprostitev in zmanjšuje mišične napetosti, kar pomaga sprostiti nakopičeni stres v telesu.

Nevroznanstveniki fascijo vse pogosteje opisujejo kot rezervoar za naša neizražena negativna čustva in travmatične spomine. Spomini na pretekle izkušnje ali poškodbe, negativne misli in čustva, lahko ostanejo dolgo ujeti v vezivnem tkivu in sistemu meridianov. Ko se tkiva sprostijo, se lahko istočasno sprostijo te pozabljene zaviralne energije.

Izjava stranke: “Ko mi je mož umrl, sem postala depresivna, bila sem povsem brez energije. Imela sem probleme s spanjem, pojavile so se tudi bolečine v križu. Hvaležna sem, da sem sem izvedela za Bownovo terapijo, saj se po njej počutim veliko bolje; Imam več energije, bolečine v križu so povsem minile, večino noči dobro spim. Najboljše od vsega je, da se lažje spopadam z življenjskimi vzponi in padci, kot včasih. Na začetku sem hodila na Bownovo terapijo enkrat na teden, odkar se je moje duševno zdravje izboljšalo, pa na terapijo hodim enkrat na mesec, da vzdržujem njene pozitivne učinke.”

Uravnoteženje avtonomnega živčnega sistema

Bownova tehnika ima izjemen učinek na avtonomni živčni sistem, ki med drugim ureja tudi mehanizem samoozdravitve in nadzira naš odziv na stres.

Nemalokrat se zgodi, da klienti med terapijo zaspijo in preidejo v stanje globoke sproščenosti. Pogosto se že po nekaj Bownovih potezah oglasi peristaltika, kar pomeni, da je telo prešlo pod kontrolo parasimpatičnega živčnega sistema. Ko se to zgodi, se telo globoko sprosti.

Izboljšanje krvnega obtoka

Povečan pretok kisika in hranil v celice podpira procese celjenja telesa in posledično zmanjšuje težave, povezane s stresom.

Sproščanje endorfinov

Bownova terapija sproži sproščanje endorfinov, naravnih analgetikov in dvigovalcev razpoloženja v telesu. To lahko ustvari občutek miru in dobrega počutja.

Klienti pogosto poročajo, da so naslednji dan po terapiji polni energije in se počutijo mnogo bolje.  

Izboljšan spanec

Veliko posameznikov, ki doživlja dolgotrajni stres, se srečuje z motnjami spanja. Sproščujoči učinki Bownove terapije pogosto vodijo v boljše vzorce spanja.

Naročanje in lokacija

Nahajamo se v Trzinu, na Kidričevi ulici 12. Na terapijo se je potrebno predhodno naročiti na telefonski številki 041900391. Več informacij najdete tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja